Home
Menu
Zoeken Annuleer

Een nieuw speelplein!



Een nieuw speelplein


Eén ding doen we tegenwoordig steeds minder: spelen. En dan bedoelen we ‘spelen’ in de breedste zin van het woord: de vrijheid om je eigen nieuwsgierigheid te volgen. Om te onderzoeken en te ontdekken, te proberen en te creëren. Overal waar je kijkt, zijn we minder gaan spelen. Kinderen én volwassenen. Thuis, op school en op kantoor. Terwijl politici zich druk maken over ranglijstjes en economische groei, zijn scholen gefocust op toetsen en resultaten. Op almaar jongere leeftijd sorteren we onze kinderen voor: jullie zijn de slimmen, en jullie niet.

Hier denken wij als basisschool De Schakel anders over en we willen er ook niet aan mee doen. Maar om te kunnen spelen heb je wel en goede speelplek nodig. 

Dus gaan we ons speelplein aanpakken. 

Meer gelegenheid om zelf te kunnen spelen maar ook plekken om even lekker voor je uit te staren. Beide is voor de ontwikkeling van je creativiteit erg goed. We willen een plein waar speeltoestellen staan die je uitnodigen om er alleen of met anderen te gaan spelen. Of om even in je eentje of met enkele schoolgenoten te chillen of te kletsen. Daarnaast willen we ons schoolplein flink ‘vergroenen’. Er liggen nu te veel betontegels en er is te weinig begroeiing.

 

Dat gaat wel wat kosten. Daarvoor hebben we subsidie aangevraagd bij de provincie. De ouderraad is al jaren met de deeg-actie aan de slag en hebben hiermee geld opgehaald voor het nieuwe plein. Ons bestuur heeft toegezegd een bijdrage te doen en zo kunnen we echt een goed speelplein (laten) maken. De aanvraag bij de provincie duurde lang en lang en lang...maar de subsidie is binnen. We gaan een planning maken en we hopen in juni de opening van ons nieuwe plein te kunnen vieren!

 

Hierbij alvast een schets zoals het kan gaan worden.

 

We houden u van tijd tot tijd op de hoogte!



Media
  • Schets spelplein 02122019